Β. Ιρλανδία: Επιβολή των πιο αυστηρών μέτρων κατά της COVID-19 στο Ην. Βασίλειο

Β. Ιρλανδία: Επιβολή των πιο αυστηρών μέτρων κατά της COVID-19 στο Ην. Βασίλειο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Ιρλανδία πρόκειται να επιβάλει τους αυστηρότερους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού που έχουν επιβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές του καλοκαιριού κλείνοντας από την Παρασκευή για δύο εβδομάδες τα σχολεία και για τέσσερις τα εστιατόρια και τις παμπ, ανακοίνωσε σήμερα στους βουλευτές η πρωθυπουργός Αρλίν Φόστερ.

Η υπό βρετανική κυριαρχία περιοχή έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες ένα από τα μεγαλύτερα επίκεντρα της πανδημίας στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Υγείας της περιέγραψε την περασμένη Παρασκευή την κατάσταση ως επιδεινούμενη από ώρα σε ώρα και προειδοποίησε για την πιθανότητα επιβολής νέων περιορισμών.

«Οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται, ο ρυθμός διπλασιασμού προκαλεί σοβαρή ανησυχία και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο αυξάνονται», ανέφερε η Φόστερ και η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μισέλ Ο’Νιλ σε κοινή επιστολή τους προς τους βουλευτές της τοπικής κυβέρνησης παρουσιάζοντας τους νέους περιορισμούς.

«Αυτό είναι βαθιά ανησυχητικό και απαιτούνται επειγόντως περισσότερα μέτρα».

Το κλείσιμο θα επηρεάσει όλο τον τομέα της εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης φαγητού και θα διπλασιάσει τις ετήσιες σχολικές διακοπές του Οκτωβρίου από μια σε δύο εβδομάδες.

Με βάση τα νέα μέτρα, θα παραμείνει ανοιχτό το λιανεμπόριο, αλλά θα κλείσουν οι λεγόμενες υπηρεσίες που περιλαμβάνουν φυσική εγγύτητα μεταξύ των πελατών και των παρόχων τους, όπως τα κομμωτήρια και κουρεία, τα ινστιτούτα ομορφιάς και τατουάζ, τα ινστιτούτα μασάζ και φυσικοθεραπευτήρια για αθλητικές κακώσεις, οι μοδίστρες και οι ράφτες καθώς και οι σχεδιαστές μόδας.

Οι πολίτες θα κληθούν να αποφεύγουν όλες τις μη απαραίτητες μετακινήσεις και να εργάζονται από το σπίτι, ενώ τα πανεπιστήμια να επιλέξουν στον μεγαλύτερο βαθμό την τηλεκπαίδευση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο στο σύνολό του καταγράφει αριθμό ρεκόρ νέων ημερήσιων μολύνσεων και τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από COVID-19 από τις αρχές του καλοκαιριού.

Οι υγειονομικές αρχές της Βόρειας Ιρλανδίας κατέγραψαν χθες 863 νέα κρούσματα κορωνοϊού και επτά θανάτους, που σημαίνει ότι την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν 334 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 6.286 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή