Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια για 15 μέρες στην Καταλωνία

Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια για 15 μέρες στην Καταλωνία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων και περιοχών ακολουθεί η Καταλωνία, με τις τοπικές αρχές να αποφασίζουν το προσωρινό κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού. Αρκετές πόλεις της Γαλλίας, όπως το Παρίσι, η Λυών και η Μασσαλία, έχουν ήδη προχωρήσει στο κλείσιμο της εστίασης, ώστε να ελέγξούν την πανδημία, ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν παρθεί και σε άλλες χώρες, όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Σκωτία.

Όπως ανακοίνωσε ο εν ενεργεία επικεφαλής της περιφέρειας Περέ Αραγόνες, μπαίνει λουκέτο στην εστίαση για διάστημα 15 ημερών, αρχής γενομένης την Πέμπτη, ώστε να μπει φρένο στην περαιτέρω διασπορά της πανδημίας. Ακόμη, θα μπουν περιορισμοί στο ωράριο των καταστημάτων και των πάρκων, χώροι όπου συμβάλλουν στην περαιτέρω διάχυση του ιού.

Μολαταύτα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα έχουν τη δυνατότητα διανομής κατ’ οίκον και take away από τον χώρο τους, σύμφωνα με τον Αραγόνες.

Με 900.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 33.000 θανάτους, η Ισπανία αποτελεί το πανδημικό hotspot της Δυτικής Ευρώπης, με την ευρύτερη περιοχή της Μαδρίτης να βρίσκεται ήδη σε κατάσταση μερικού lockdown.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή