Ισπανία: Εκτοξεύθηκαν οι δηλητηριάσεις παιδιών από κατάποση αντισηπτικών

Ισπανία: Εκτοξεύθηκαν οι δηλητηριάσεις παιδιών από κατάποση αντισηπτικών

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός παιδιών στην Ισπανία, τα οποία νοσηλεύτηκαν για δηλητηρίαση μετά την κατάποση αντισηπτικού χεριών έχει εκτοξευθεί καθώς τα εν λόγω προϊόντα είναι πλέον πανταχού παρόντα εξαιτίας του ξεσπάσματος του νέου κορωνοϊού.

Το Εθνικό Τοξικολογικό και Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της Ισπανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων δηλητηριάσεων από αντισηπτικά τζελ για το 2020 είναι μέχρι στιγμής 874, περίπου δεκαπλάσιος συγκριτικά με όσες είχαν καταγραφεί συνολικά το 2019.

Τα παιδιά, και ιδιαίτερα τα νήπια, αφορούν περίπου τα δύο τρίτα των περιστατικών. Τα περισσότερα είχαν καταπιεί το τζελ, ενώ σε ένα πολύ μικρότερο ποσοστό το υγρό είχε μπει στα μάτια τους ή προκάλεσε δηλητηρίαση όταν το εισέπνευσαν.

«Τα πιο συχνά συμπτώματα ήταν ερεθισμός του πεπτικού συστήματος, εμετός, διάρροια, βήχας, κόκκινα μάτια, δάκρυα ή θολή όραση», αναφέρει το Ινστιτούτο σε μια έκθεση.

Περίπου το 80% των περιστατικών ανέφεραν συμπτώματα τα οποία «υποχώρησαν σε σύντομο διάστημα».

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή