ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τραμπ: «Οι άνθρωποι μολύνονται και μετά φεύγει – Στείλτε τα παιδιά στο σχολείο»

Τραμπ: «Οι άνθρωποι μολύνονται και μετά φεύγει – Στείλτε τα παιδιά στο σχολείο»

Το παράδειγμα του γιου του Μπάρον που μολύνθηκε από covid-19 χωρίς να εμφανίσει συμπτώματα, επικαλέστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ως απόδειξη ότι τα σχολεία στις ΗΠΑ θα πρέπει να ανοίξουν το συντομότερο δυνατό.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η Μελάνια Τραμπ, είχε ανακοινώσει νωρίτερα χθες ότι ο 14χρονος γιος τους μολύνθηκε και εκείνος, όπως και οι γονείς του, από τον κορωνοϊό.

«Ευτυχώς είναι ένας δυνατός έφηβος και δεν εμφάνισε συμπτώματα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Μελάνια Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι πλέον τόσο η ίδια όσο και ο γιος της είναι αρνητικοί στον ιό SARS- CoV-2.

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ εξήγησε ότι και η ίδια είχε «διάφορα» συμπτώματα, όπως βήχας, πονοκέφαλος και πόνος στις αρθρώσεις «και ένιωθα πάρα πολύ κουρασμένη τον περισσότερο καιρό», ενώ πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει στα καθήκοντά της «το συντομότερο δυνατό».

«Επέλεξα έναν πιο φυσικό δρόμο σε ό,τι αφορά τη φαρμακευτική αγωγή, επιλέγοντας βιταμίνες και υγιεινή τροφή», εξήγησε.

«Κατά μία έννοια χάρηκα που οι τρεις μας το περάσαμε μαζί ώστε να μπορέσουμε να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον και να περάσουμε χρόνο μαζί», ανέφερε η Μελάνια Τραμπ στην ανακοίνωσή της.

»Δεν πιστεύω ότι γνώριζε καν ότι έχει προσβληθεί» από κορωνοϊό, σχολίασε από την πλευρα του ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στην ασθένεια του γιου του. «Διότι είναι νέοι και ο ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι δυνατό και το καταπολεμούν», πρόσθεσε ο Τραμπ, για να καταλήξει: «Ο Μπάρον είναι όμορφος και είναι ελεύθερος».

Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Ντε Μόιν, ο Ρεπουμπλικάνος είπε: «Ο Μπάρον βρέθηκε θετικός. Μέσα σε δύο δευτερόλεπτα ο Μπάρον ήταν καλά. Βρέθηκε αρνητικός. Διότι συμβαίνει. Οι άνθρωποι μολύνονται και μετά φεύγει. Στείλτε τα παιδιά πίσω στο σχολείο, πρέπει να στείλουμε τα παιδιά πίσω στο σχολείο».

Ο Τραμπ προσπαθεί να πείσει τις πολιτείες να ανοίξουν τα σχολεία και να επιστρέψουν στην κανονικότητα, όμως τα σωματεία των εκπαιδευτικών αντιδρούν, λέγοντας ότι οι δάσκαλοι μπορεί να κολλήσουν κορωνοϊό από τους μαθητές. Η χρηματοδότηση για την απόκτηση προστατευτικών μέσων στα σχολεία αποτελεί ακόμη ένα αντικείμενο διαμάχης μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών στην Ουάσιγκτον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters