ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Λήψη αυστηρότερων μέτρων ζητά από τα ομόσπονδα κρατίδια ο Κόυρτς

aystria-lipsi-aystiroteron-metron-zita-apo-ta-omosponda-kratidia-o-koyrts-561118102

Τη λήψη αυστηρότερων μέτρων εισηγήθηκε σήμερα ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, καλώντας με έγγραφο του τα εννέα ομόσπονδα κρατίδια της χώρας να λάβουν δραστικά μέτρα, τονίζοντας ότι οι αριθμοί σε πολλά μέρη έχουν φτάσει σε «πολύ ανησυχητικά επίπεδα» και ζητώντας να γίνει σαφές σε όλους στη χώρα, ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή».

Ο ίδιος προειδοποιεί πως ένα νέο κύμα μολύνσεων, όπως στη γειτονική Τσεχία, οδηγεί σε μοιραίες επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας και στις επιχειρήσεις, φέρνει το σύστημα υγείας στα όρια των δυνατοτήτων του και προκαλεί de facto ένα δεύτερο lockdown.

«Το ζήτημα τώρα είναι τα ομόσπονδα κρατίδια, που επηρεάζονται ιδιαίτερα, να εντείνουν με στοχευμένο τρόπο τα μέτρα στις περιοχές τους, καθώς, έπειτα από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα δεν θα είναι δυνατές για τις αρχές των εν λόγω ομόσπονδων κρατιδίων ούτε η πραγματοποίηση γρήγορων τεστ ούτε η στοχευμένη ανίχνευση επαφών», παρατηρεί ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ταυτόχρονα, ο Αυστριακός καγκελάριος απευθύνεται προς τον πληθυσμό σημειώνοντας : «Απευθύνω έκκληση σε όλους τους ανθρώπους να λάβουν σοβαρά υπόψη την κατάσταση στη χώρα και να υποστηρίξουν τα μέτρα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι αποφασιστικές για το εάν η εξάπλωση του ιού μπορεί να επιβραδυνθεί και να περιοριστεί ή εάν η πανδημία μπορεί να προκαλέσει ακόμη πολύ μεγαλύτερες ζημίες στο σύστημα υγείας, στις θέσεις εργασίας και στις επιχειρήσεις στη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ