Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ύψη έχουν εκτοξευθεί τα κρούσματα στην Ιταλία, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει 8.804 νέα περιστατικά κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ο υψηλότερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί την Τετάρτη, με 7.332 κρούσματα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 83 νέοι θάνατοι από τη νόσο Covid-19, από 43 την προηγούμενη ημέρα. Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα σε σύγκριση με τος θανάτους που ανακοινώνονταν κατά την κορύφωση της πανδημίας τον Μάρτιο και Απρίλιο, τότε που η χώρα μετρούσε περισσότερους από 900 νεκρούς ημερησίως.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που βρέθηκε στο επίκεντρο της νόσου Covid-19, εμφανίζοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων μετά τη Βρετανία, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. Χάρη όμως σε ένα από τα αυστηρότερα Lockdowns στν κόσμο, η κυβέρνηση της Ρώμης κατάφερε το καλοκαίρι να θέσει υπό έλεγχο τη νόσο, αν και τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αν και παραμένουν σε επίπεδα χαμηλότερα σε σύγκριση με τα ημερήσια κρούσματα σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή