Το Twitter μπλόκαρε τον προεκλογικό λογαριασμό του Τραμπ

Το Twitter μπλόκαρε τον προεκλογικό λογαριασμό του Τραμπ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και το κατά τα άλλα αγαπημένο του social media, το Twitter.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος), το Twitter μπλόκαρε για λίγη ώρα το επίσημο λογαριασμό της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ (@TeamTrump), σημειώνοντας ότι ανάρτησε υλικό που παραβιάζει τους κανονισμούς του μέσου. Το επίμαχο βίντεο αφορούσε πληροφορίες σχετικά με τις επαγγελματικές επαφές στην Ουκρανία του γιου του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Ο λόγος που το υλικό αυτό –το οποίο αρχικώς δημοσιεύθηκε στη New York Post- κρίθηκε ότι παραβιάζει τους κανονισμούς του Twitter αφορά στη χρήση υλικού που έχει ληφθεί παρανόμως από χάκερς. «Ο Τζο Μπάιντεν είναι ψεύτης και έχει διαλύσει τη χώρα μας επί χρόνια» σημειώνει το επίμαχο βίντεο της καμπάνιας του Τραμπ.

Ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Twitter, δήλωσε: «Θα καταλήξει σε μια μεγάλη αγωγή και υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και να είναι πολύ άσχημα, που θα προτιμούσα να μην γίνουν, αλλά πιθανόν θα γίνουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) ο λογαριασμός επανήλθε και αναρτήθηκε εκ νέου το επίμαχο βίντεο με την εξής λεζάντα: «Είμαστε πίσω και ποστάρουμε και πάλι το βίντεο που το Twitter δεν θέλει να δείτε. Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας ψεύτης και έκλεβε επί χρόνια τη χώρα. Μοιράστε το».

Δείτε το επίμαχο tweet:

 

Η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας σκοπεύει να κλητεύσει τον επικεφαλής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ επειδή η εταιρεία αποφάσισε να μπλοκάρει τη διάδοση, μέσω της πλατφόρμας της, ενός δημοσιεύματος της εφημερίδας New York Post που αφορούσε τον γιο του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Λίντσεϊ Γκράχαμ και οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές Τεντ Κρουζ και Τζος Χόουλι ανέφεραν ότι η Επιτροπή θα ψηφίσει για την κλήτευση στις 20 Οκτωβρίου και σχεδιάζει να καλέσει για ακρόαση τον Ντόρσεϊ την επόμενη Παρασκευή.

Η πλατφόρμα ανέφερε χθες ότι το δημοσίευμα της Post παραβιάζει την πολιτική του περί «χακαρισμένου υλικού», δηλαδή ότι απαγορεύεται η ανάρτηση περιεχομένου που αποκτήθηκε μέσω δικτυοπαραβίασης και περιέχει ιδιωτικές πληροφορίες ή εμπορικά μυστικά ή θέτει ανθρώπους σε κίνδυνο.

Το Facebook έλαβε επίσης παρόμοια μέτρα με το Twitter για να περιορίσει τη διάδοση του δημοσιεύματος της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας.

Το Twitter επέβαλε αντίστοιχους περιορισμούς και στον λογαριασμό της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι, γιατί ανήρτησε το ρεπορτάζ της Post.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή