ΗΠΑ: Παραίτηση προέδρου στο πανεπιστήμιο με υπερμετάδοση Covid-19

ΗΠΑ: Παραίτηση προέδρου στο πανεπιστήμιο με υπερμετάδοση Covid-19

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια σπάνια περίπτωση ανάληψης ευθύνης από κάποιον υπεύθυνο, ανακοινώθηκε η παραίτηση της προέδρου του πανεπιστημίου στις ΗΠΑ με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των φοιτητών, που υποχρέωσε τους καθηγητές στην αναστολή των μαθημάτων με φυσική παρουσία.

Η Μπάρμπαρα Τζιν Μόρις ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την προεδρία του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στην Ονιόντα, λίγες εβδομάδες μετά τον εντοπισμό 700 κρουσμάτων κορωνοϊού και την εικόνα πλήρους αποχαλίνωσης στην πανεπιστημιούπολη που συνάντησαν οι υγειονομικές αρχές εκεί.

Η αποχώρηση της προέδρου του Ονιόντα αποτελεί, σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης μια από τις υψηλοτέρου επιπέδου παραιτήσεις εξαιτίας της πανδημίας η οποία έχει αναστατώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πανεπιστημιακή ζωή καιλειτουργία στις ΗΠΑ.

Όταν τον Σεπτέμβριο καταγράφηκαν πάνω από 700 κρούσματα του ιού στο Ονιόντα και σταμάτησαν οι διά ζώσης διαλέξεις και τα σεμινάρια, οι αρχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης έστειλαν επειγόντως στο κάμπους του πανεπιστημίου ειδική ομάδα περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού για να αποφευχθεί η διασπορά στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν κωμικοτραγικές εικόνες με φοιτητές να σύρονται στο μέσο της νυκτός έξω από τα δωμάτιά τους από υγειονομικό προσωπικό με λευκές στολές που κάλυπταν όλο τους το σώμα, αλλά και φωτογραφίες φοιτητών που έκαναν τρελά πάρτι στα δωμάτιά τους όπου υποτίθεται ότι ήταν σε απομόνωση, χωρίς κανέναν όμως έλεγχο, προκαλώντας την οργή γονέων, υπαλλήλων του πανεπιστημίου αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή