Νέα Υόρκη: 37 κρούσματα σε πάρτι γενεθλίων

Νέα Υόρκη: 37 κρούσματα σε πάρτι γενεθλίων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μετά από πάρτι γενεθλίων στο Λονγκ Άιλαντ, στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ήταν 25 Σεπτεμβρίου όταν διοργανώθηκε μεγάλο πάρτι για τα 16α γενέθλια σε γνωστό νυχτερινό κέντρο του Λονγκ Άιλαντ.

Την Τετάρτη οι αρχές της κομητείας Σάφολκ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου: από τους 81 καλεσμένους στο πάρτι –οι διοργανωτές του οποίου παραβίασαν το όριο των 50 ατόμων που ισχύει στην πολιτεία της Νέας Υόρκης- οι 29 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ οκτώ άλλοι –συγγενείς των συμμετεχόντων- επίσης μολύνθηκαν.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει περίπου 334 επαφές των ασθενών, έχουν θέσει 270 ανθρώπους σε καραντίνα και οκτώ σχολεία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν κρούσματα COVID-19 μεταξύ των μαθητών τους μετά το πάρτι. Στο νυχτερινό κέντρο, το οποίο είναι προσωρινά κλειστό, επιβλήθηκε πρόστιμο 12.000 δολαρίων.

«Μέχρι τώρα δεν είχαμε άλλο τέτοιο περιστατικό υπερμετάδοσης στην κομητεία Σάφολκ», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της κομητείας, Στιλ Μπελόν. «Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι, διαφορετικά θα πληγεί και πάλι η οικονομία», προειδοποίησε.

Μέσα σε μερικές εβδομάδες η πολιτεία της Νέας Υόρκης βλέπει τις επιδημικές εστίες να πολλαπλασιάζονται.

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στις συνοικίες όπου παρατηρούνται πολλά κρούσματα, στους οποίους περιλαμβάνεται το κλείσιμο καταστημάτων και η μείωση σε 10 του αριθμού των ατόμων που συγκεντρώνονται σε χώρους λατρείας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή