Λογοκρισία εις βάρος ταμπλόιντ της Νέας Υόρκης

Λογοκρισία εις βάρος ταμπλόιντ της Νέας Υόρκης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΛΟ ΑΛΤΟ. Σε πρωτοφανή αφαίρεση συνδέσμου, που οδηγούσε σε αμφιλεγόμενη αποκάλυψη για οικονομικές δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν στην Ουκρανία και στην Κίνα, προχώρησαν χθες το Facebook και το Twitter, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών από συντηρητικούς Αμερικανούς.

Το Twitter μπλόκαρε την πρόσβαση σε άρθρο της ταμπλόιντ εφημερίδας New York Post, με τους χρήστες που προσπαθούσαν να την αναπαραγάγουν να βρίσκονται μπροστά σε προειδοποιητικό μήνυμα για «ενδεχομένως βλαβερό σύνδεσμο». 

Η πλατφόρμα δημοσίευσης σύντομων μηνυμάτων εξήγησε ότι προχώρησε στην απόφαση αυτή καθώς οι αποκαλύψεις εις βάρος του υιού Μπάιντεν προήλθαν από υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και συγκεκριμένα μηνυμάτων e-mail. Τα στοιχεία της N.Y. Post προήλθαν από υπολογιστή MacBook, τον οποίο ο Χάντερ Μπάιντεν είχε αφήσει για επισκευή σε κατάστημα του Ντέλαγουερ τον Απρίλιο του 2019, χωρίς να επιστρέψει να τον παραλάβει.

Το επίμαχο άρθρο, με τίτλο «Αδιαμφισβήτητη αποκάλυψη για τις σχέσεις Τζο Μπάιντεν και Ουκρανών επιχειρηματιών», βασισμένο σε υποκλαπέντα e-mail του Χάντερ Μπάιντεν, υποστηρίζει ότι ο Τζο Μπάιντεν επωφελήθηκε οικονομικά από τις ύποπτες επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του σε Ουκρανία και Κίνα. 

Ο τίτλος αναφέρεται σε συνάντηση του 2015 που διοργάνωσε ο Χάντερ μεταξύ του πατέρα του και στελεχών της ουκρανικής εταιρείας Burisma, αν και δεν προκύπτει από τα e-mail εάν ο τότε αντιπρόεδρος συναντήθηκε τελικά με τους Ουκρανούς επιχειρηματίες.

Κάποια άλλα μηνύματα εμφανίζουν τον Χάντερ να διαπραγματεύεται χρηματική αμοιβή από κινεζική εταιρεία ενέργειας, με αποδέκτη τον πατέρα του και σημερινό υποψήφιο πρόεδρο των Δημοκρατικών. 

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος επισκευής υπολογιστών αναφέρει στο άρθρο ότι παρέδωσε τον υπολογιστή στον νομικό σύμβουλο του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή