Κορωνοϊός: Εβδομαδιαίες τηλεδιασκέψεις από τους ηγέτες της Ε.Ε. για καλύτερο συντονισμό

Κορωνοϊός: Εβδομαδιαίες τηλεδιασκέψεις από τους ηγέτες της Ε.Ε. για καλύτερο συντονισμό

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση για να συντονίσουν τα εθνικά μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται αντιμέτωπη με μία δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα 27 κράτη-μέλη της Ε.Ε. «μάχονται» κατά της COVID-19 με διαφορετικά, μερικές φορές αντιφατικά μέτρα, από τους πρώτους μήνες της πανδημίας, ωστόσο ο συντονισμός αναμένεται να βοηθήσει στην μείωση της διασποράς του ιού.

«Υπάρχει μια συμφωνία για διαβούλευση μεταξύ μας όσον αφορά τις βέλτιστες μεθόδους και τις καλύτερες προσεγγίσεις για να αντιμετωπίσουμε αυτό το δεύτερο κύμα της εξάπλωσης της COVID-19», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μάικλ Μάρτιν.

Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Γκιουζέπε Κόντε ανέφερε ότι τακτικές τηλεδιασκέψεις θα βοηθήσουν στο συντονισμό των κινήσεων για τον εντοπισμό των κρουσμάτων, τα περιοριστικά μέτρα, τα εμβόλια και τις θεραπείες.

Ως ένα βαθμό υπήρξε συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ορισμένα θέματα που άπτονται της πανδημίας, ωστόσο, τα εθνικά μέτρα παραμένουν πολύ διαφορετικά.

Με πληροφορίες από Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή