Αυστραλία: Πρώτες πτήσεις χωρίς υποχρεωτική καραντίνα

Αυστραλία: Πρώτες πτήσεις χωρίς υποχρεωτική καραντίνα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκατοντάδες επιβάτες αεροπορικών πτήσεων άρχισαν να καταφθάνουν σήμερα από τη Νέα Ζηλανδία στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στο πλαίσιο της ταξιδιωτικής «φούσκας» που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των χωρών.

Εν μέσω προσπαθειών για το άνοιγμα του τουρισμού, οι ταξιδιώτες στις εγκεκριμένες πτήσεις δεν είναι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα στο Σίδνεϊ, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Παρ’ όλα αυτά, δεν ισχύει το ίδιο και για τη Νέα Ζηλανδία, που διατηρεί την καραντίνα δύο εβδομάδων για τις αφίξεις.

Περίπου το 90% εκείνων που ταξιδεύουν σήμερα με την Air New Zealand προς την Αυστραλία έχουν κλείσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή, όπως ανέφερε η αεροπορική. 

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζικλιάν, εξέφρασε την προσδοκία ότι και η Νέα Ζηλανδία θα χαλαρώσει σύντομα τους περιορισμούς για τις αφίξεις από Αυστραλία. «Πρόκειται για ένα σημαντικό, πρώτο βήμα επαναφοράς των διεθνών ταξιδίων και ελπίζουμε ότι η πρωθυπουργός (Τζασίντα Άρντερν) θα μας ανταποδώσει τη χάρη στο εγγύς μέλλον», δήλωσε η κ. Μπερετζικλιάν, αναφερόμενη στην πρωθυπουργό της Ν. Ζηλανδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή