ΗΠΑ: Ήμασταν ξεκάθαροι στην Τουρκία για τους S-400

ΗΠΑ: Ήμασταν ξεκάθαροι στην Τουρκία για τους S-400

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γνωρίζουμε αυτές τις αναφορές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει στην κυβέρνηση της Τουρκίας, σε ανώτατο επίπεδο, ότι η απόκτηση ρωσικών στρατιωτικών συστημάτων όπως οι S-400 είναι μη αποδεκτή», ανέφερε την Παρασκευή εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εκτόξευση πυραύλων από την Τουρκία, στο πεδίο δοκιμών των S-400 στη Μαύρη Θάλασσα. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ξεκάθαρες στις προσδοκίες μας ότι οι S-400 δεν θα πρέπει να γίνουν λειτουργικοί. Ήμασταν επίσης ξεκάθαροι για τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις για τη σχέση ασφαλείας μας εάν η Τουρκία ενεργοποιήσει το σύστημα», ανέφερε ακόμη, προσθέτοντας:

«Εάν επιβεβαιωθεί, θα καταδικάσουμε με τον αυστηρότερο τρόπο την πυραυλική δομική με S-400 ως ασυμβίβαστη με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ και στρατηγικού εταίρου των Ηνωμένων Πολιτειών».

Το πρακτορείο Reuters νωρίτερα έκανε λόγο για εκτόξευση ενός πυραύλου στο πεδίο δοκιμών που είχε προαναγγείλει η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα, χωρίς να διευκρινίζει το είδος τους.

Από την πλευρά του, το ρωσικό πρακτορείο Tass, μιλούσε για «εκτόξευση πυραύλων S-400», στην πρώτη επίσημη δοκιμή του συστήματος από την τουρκική πλευρά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή