ΗΠΑ: Πιστεύουμε ότι η Τουρκία προέβη σε δοκιμές των S-400

ΗΠΑ: Πιστεύουμε ότι η Τουρκία προέβη σε δοκιμές των S-400

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι η Τουρκία όντως πραγματοποίησε δοκιμές του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ, τον οποίο επικαλείται ο ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters για το Πεντάγωνο. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Πεντάγωνο επαναλαμβάνει την προειδοποίηση που απηύθυνε νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι: «Η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 έχει ήδη ανασταλεί και το ζήτημα των S-400 συνεχίζει να αποτελεί εμπόδιο στο να υπάρξει πρόοδος και σε άλλους τομείς των διμερών σχέσεων». 

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ξεκάθαρες στις προσδοκίες τους ότι οι S-400 δεν θα πρέπει να γίνουν λειτουργικοί. Ήμασταν επίσης ξεκάθαροι για τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις για τη σχέση ασφαλείας μας εάν η Τουρκία ενεργοποιήσει το σύστημα».

Το πρακτορείο Reuters νωρίτερα έκανε λόγο για εκτόξευση ενός πυραύλου στο πεδίο δοκιμών που είχε προαναγγείλει η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα, χωρίς να διευκρινίζει το είδος τους.

Από την πλευρά του, το ρωσικό πρακτορείο Tass, μιλούσε για «εκτόξευση πυραύλων S-400», στην πρώτη επίσημη δοκιμή του συστήματος από την τουρκική πλευρά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή