Brexit: Ο Τζόνσον έτοιμος να ρίξει νερό στο κρασί των επιδιώξεών του;

Brexit: Ο Τζόνσον έτοιμος να ρίξει νερό στο κρασί των επιδιώξεών του;

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμοι να βάλουν «νερό στο κρασί» τους είναι Βρετανοί αξιωματούχοι σχετικά με την αμφιλεγόμενη νομοθεσία του Brexit, προκειμένου να δώσουν ώθηση στις διαπραγαμτεύσεις με την Ε.Ε., που βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και στους 27 της Ε.Ε. μετρούν βαρομετρικό χαμηλό, με τον Μπόρις Τζόνσον να υπογραμμίζει ότι εντείνει τις προετοιμασίες ώστε η Βρετανία να αποχωρήσει από την ενιαία εσωτερική αγορά και την τελωνειακή ένωση χωρίς εμπορική συμφωνία στα τέλη του έτους. 

Ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις είναι η απουσία εμπιστοσύνης, μετά και την απόφαση του Τζόνσον να ξαναγράψει μονομερώς στοιχεία της Συμφωνίας Αποχώρησης στο βρετανικό νομοσχέδιο για την Εσωτερική Αγορά. Η Ένωση έχει προσφύγει νομικά κατά της κίνησης αυτής και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ζητήσει από τον Βρετανό πρωθυπουργό να εγκαταλείψει τις αμφιλεγόμενες ρήτρες, που αφορούν το εμπόριο με τη Βόρεια Ιρλανδία.

Μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να το πράξει, ωστόσο, πηγές ανέφεραν στο Bloomberg ότι δέχεται πιέσεις να κάνει πίσω. Εξάλλου η Βουλή των Λόρδων από την οποία θα περάσει το επίμαχο νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να αφαιρέσει ορισμένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα σημεία του.

Μία από τις πηγές άφησε να εννοηθεί ότι το νομοσχέδιο ήταν εξ αρχής διαπραγματευτική τακτική και δεν περίμενε η κυβέρνηση να το περάσει ως έχει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή