Αυστρία: Ανώτατο όριο στις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

Αυστρία: Ανώτατο όριο στις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιβολή ανώτατου ορίου έξι ατόμων στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους ανακοίνωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σε μία προσπάθεια να βάλει «φρένο» στην αυξητική πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα του.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αυστριακός καγκελάριος ανακοίνωσε ακόμη ότι επιβάλλεται ανώτατο όριο 12 ατόμων στις συναθροίσεις σε ανοιχτούς χώρους. Για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε επαγγελματικό επίπεδο θα ισχύει υψηλότερο όριο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ο ημερήσιος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αυστρία κατέγραψε νέο ρεκόρ (1.747 μολύνσεις) το Σάββατο και μέσω βίντεο στο Facebook ο Κουρτς απηύθυνε χθες επείγουσα έκκληση προς τους πολίτες, τονίζοντας ότι «εναπόκειται σε όλους να αποτρέψουμε το δεύτερο lockdown, μειώνοντας τις κοινωνικές επαφές, απέχοντας από εορτασμούς, μεγάλες ιδιωτικές συγκεντρώσεις και πάρτι».

Το επίπεδο των ημερήσιων κρουσμάτων υπερβαίνει το αντίστοιχο του πρώτου κύματος τον Μάρτιο, ωστόσο οι αυστριακές αρχές έχουν υιοθετήσει πλέον διαφορετική προσέγγιση. Ενώ η συντηρητική κυβέρνηση επέβαλε άμεσα εθνικό lockdown τον Μάρτιο, τώρα θέλει να το αποφύγει, φοβούμενη τις «βλάβες» στην οικονομία, αλλά και τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή