Πάνω από το φράγμα των 40 εκατομμυρίων τα κρούσματα κορωνοϊού

Πάνω από το φράγμα των 40 εκατομμυρίων τα κρούσματα κορωνοϊού

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία συνεχίζει να σαρώνει την υφήλιο, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 40 εκατομμύρια και με τις ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία να αποτελούν τις χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τη νόσο Covid-19 και την Ευρώπη να πασχίζει να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα έξαρσης περιστατικών, με τις χώρες η μία μετά την άλλη να επιβάλλουν ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Χρειάσθηκε να μεσολαβήσουν έξι μήνες για το ορόσημο των δέκα εκατ. κρουσμάτων, στη συνέχεια όμως η διασπορά της νόσου πραγματοποιείται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς. Η διαφορά μεταξύ των 30 μέχρι τα 40 εκατ. κρούσματα καλύφθηκε μόλις σε 32 ημέρες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters. Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως άγγιξε ρεκόρ την Παρασκευή, ξεπερνώντας τα 400.000. 

Σε ΗΠΑ και Ινδία, οι αρχές ανακοινώνουν περισσότερα από 50.000 κρούσματα ημερησίως.

Στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κυμαινόταν στα 347.000, έναντι 292.000 κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. 

Όπως προαναφέρθηκε, ΗΠΑ, Ινδία και Βραζιλία παραμένουν οι χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, με τα κρούσματα σε Βόρεια, Κεντρική και Νότιο Αμερική να αντιπροσωπεύουν περίπου το 47,27% του συνόλου παγκοσμίως. 

Από την έναρξη της πανδημίας, περισσότεροι από 1,1 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19, με το παγκόσμιο ποσοστό θνητότητας να κυμαίνεται στο 2,8% των συνολικών περιστατικών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή