Ισπανία: Ολοταχώς προς το ένα εκατομμύριο τα κρούσματα

Ισπανία: Ολοταχώς προς το ένα εκατομμύριο τα κρούσματα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «κόκκινο» παραμένει η Ισπανία, με τις αρχές σε ορισμένες περιοχές της χώρας να επιβάλλουν πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης, σε μια προσπάθεια συγκράτησης του δεύτερου κύματος.

Με την Ισπανία να αποτελεί το hot spot της Δυτικής Ευρώπης, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να υπερβεί το όριο του ενός εκατομμυρίου εντός της εβδομάδας.

Οι αρχές στην περιοχή Καστίγια ι Λεόν στη Βόρεια Ισπανία ανακοίνωσαν τοπικό lockdown για τις πόλεις Μπούργκος και Αράντα ντε Ντουέρομ, απαγορεύοντας από το βράδυ της Τρίτης τις άσκοπες μετακινήσεις, αφότου το ποσοστό μολύνσεων ξεπέρασε τα 500 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους.

«Βιώνουμε συνθήκες παρόμοιες με εκείνες του Μαρτίου ή Απριλίου», δήλωσε ο δήμαρχος του Μπούργκος, Ντανιέλ ντε λα Ρόσα. Την προηγούμενη εβδομάδα, είχαν επιβληθεί παρόμοιοι περιορισμοί στις πόλες Σαλαμάνκα, Λεόν και Παλένθια.

Στην Αραγονία, στην οποία το καλοκαίρι είχε εντοπισθεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων μεταξύ εργατών μεταναστών που απασχολούνταν στα χωράφια, οι αρχές επέβαλαν ανώτατο όριο θαμώνων σε μπαρ και εστιατόρια, ενώ απαγόρευσαν την πώληση αλκοόλ σε καταστήματα στο διάστημα μεταξύ 10 μ.μ. και οκτώ το πρωί.

Στην Καταλονία, που την προηγούμενη αποφασίσθηκε 15νθήμερο κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ, οι αρχές ζήτησαν από επιχειρήσεις που μένουν ανοικτές σε 24ωρη βάση να κλείνουν στις 10 το βράδυ έως τις 7 το πρωί.

Το αποκεντρωμένο σύστημα διοίκησης της Ισπανίας αφήνει στις τοπικές αρχές την απόφαση για τη διαχείριση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αν και παρεμβαίνει σε έκτακτες περιστάσεις, όπως έκανε στις 9 Οκτωβρίου, κηρύσσοντας τη Μαδρίτη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Παρά τα αυστηρότερα μέτρα, η Ισπανία ανακοίνωσε περισσότερα από 15.000 κρούσματα την Παρασκευή, ανεβάζοντας το σύνολο στα 936.560. Και στη Γαλλια τα κρούσματα πλησιάζουν τα 900.000 με ορατό το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο αυτή την εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή