ΙΤΑΛΙΑ

Προς νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λομβαρδία

Προς νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη Λομβαρδία

Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα -από τις 23:00 έως τις 05:00 τοπική ώρα- αναμένεται να επιβληθεί από την Πέμπτη στη Λομβαρδία, την περιφέρεια του ιταλικού βορρά που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Συμφωνώ με το σενάριο των πιο περιοριστικών μέτρων στη Λομβαρδία. Μίλησα γι’ αυτό με τον πρόεδρο της περιφέρειας Ατίλιο Φοντάνα και τον δήμαρχο του Μιλάνου Τζουζέπε Σάλα και θα εργασθούμε μαζί τις επόμενες ημέρες προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Στην Ιταλία καταγράφεται από την Παρασκευή μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων της COVID-19, με περισσότερους από 10.000 ασθενείς την ημέρα, και η Λομβαρδία είναι η περιφέρεια που πλήττεται περισσότερο, όπως είχε συμβεί και στην αρχή της πανδημίας, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Οικονομικός πνεύμονας της Ιταλίας, μαζί με το Βένετο και την Εμίλια-Ρομάνια, η Λομβαρδία κατέγραψε χθες, Δευτέρα, 1.687 νέα κρούσματα από τα 9.338 που καταγράφηκαν σε όλη την Ιταλία. Από την αρχή της πανδημίας έχει καταγράψει 128.456 κρούσματα (ολόκληρη η Ιταλία έχει καταγράψει 423.578), από τα οποία 17.084 έχουν καταλήξει (σ’ ολόκληρη την Ιταλία έχουν καταγραφεί 36.616 θάνατοι), σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Από τις 12 έως τις 19 Οκτωβρίου, ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 που νοσηλεύονται στη Λομβαρδία αυξήθηκε κατά 145% και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική κατά 126%. Έτσι οι περιφερειακές αρχές ζήτησαν αυτή την απαγόρευση της κυκλοφορίας καθώς και το κλείσιμο το σαββατοκύριακο των καταστημάτων που δεν πωλούν τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης.

Από το Σάββατο η Λομβαρδία είχε επιβάλει πιο αυστηρά μέτρα, αποφασίζοντας μεταξύ άλλων το κλείσιμο όλων των μπαρ και των εστιατορίων από τα μεσάνυχτα και την αναστολή όλων των ερασιτεχνικών αθλητικών δραστηριοτήτων. Έκτοτε έχει ακολουθήσει το παράδειγμά της ολόκληρη η Ιταλία.

Μαδρίτη: Μελετάται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες ώρες

Σημειώνεται ότι οι περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης μελετούν αν θα πρέπει να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας κάποιες ώρες, προκειμένου να περιορίσουν το δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Η Γαλλία επέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί στο Παρίσι και άλλες οκτώ μεγάλες πόλεις.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP