Η Ισπανία θα λάβει 31,6 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca

Η Ισπανία θα λάβει 31,6 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ισπανία έχει υπογράψει συμβόλαιο προκειμένου να λάβει 31,6 εκατομμύρια δόσεις του υποψήφιου εμβολίου κατά της COVID-19, το οποίο βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη από τον βρετανικό φαρμακευτικό κολοσσό AstraZeneca μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιουνίου εάν είναι έτοιμο, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο Ισπανός υπουργός Υγείας Σαλβαντόρ Ίγια. 

Η προμήθεια του εν δυνάμει εμβολίου αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Ίγια σε συνέντευξη Τύπου, μετά από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Ο Ίγια ανέφερε επίσης ότι σκληρά περιοριστικά μέτρα κατά του νέου κορωνοϊού θα επιβληθούν στη Μαδρίτη για τρεις εβδομάδες αφότου πάψει να ισχύει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή στις 23 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση της κυκλοφορίας προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του ιού στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Μια επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη Μαδρίτη και ενδεχομένως έξω από αυτήν, θα απαιτούσε να τεθεί σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανέφερε ο Ίγια σε δημοσιογράφους.

Τέλος, τόνισε ότι η επιβολή ενός τέτοιου μέτρου που θα έχει διάρκεια πάνω από δύο εβδομάδες, θα απαιτούσε τη στήριξη κάποιων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή