Ξαναρχίζουν οι δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης στις ΗΠΑ

Ξαναρχίζουν οι δοκιμές του εμβολίου της Οξφόρδης στις ΗΠΑ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δοκιμές του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν στις ΗΠΑ ακόμη και εντός της εβδομάδας, αφού η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ολοκλήρωσε την έρευνά της για τη σοβαρή ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές, ανέφεραν τέσσερις πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Η μεγάλη δοκιμή του εμβολίου στις ΗΠΑ είχε διακοπεί στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν ένας από τους εθελοντές φέρεται ότι εμφάνισε μια σπάνια νόσο, και συγκεκριμένα φλεγμονή του νωτιαίου μυελού (εγκάρσια μυελίτιδα).

Οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν στο πρακτορείο ότι ενημερώθηκαν πως η δοκιμή μπορεί να ξαναρχίσει αυτήν την εβδομάδα.

Η FDA δεν σχολίασε την εξέλιξη, ενώ δεν είναι σαφές πώς θα χαρακτηρίσει την συγκεκριμένη ασθένεια η FDA.

Μία από τις πηγές είπε ότι η αμερικανική υπηρεσία ζητά από τους ερευνητές που διεξάγουν τη μελέτη να προσθέσουν την πληροφορία για το περιστατικό αυτό στο έντυπο συγκατάθεσης που υπογράφουν οι εθελοντές.

Στη Βρετανία, μετά την έρευνα που διενεργήθηκε για το θέμα, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ώστε να δηλώσουν μετά βεβαιότητας αν η ασθένεια συνδέεται ή όχι με το πειραματικό εμβόλιο.

Επετράπη έτσι να συνεχισθεί η δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έγινε επίσης και στη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

– Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή