ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βρετανία: Σε επίπεδο ύψιστου συναγερμού μπαίνει το Μάντσεστερ

Βρετανία: Σε επίπεδο ύψιστου συναγερμού μπαίνει το Μάντσεστερ

Στην τρίτη ζώνη υγειονομικής ασφάλειας θα εισέλθει η ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με τους νέους αυστηρότερους περιορισμούς να τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή.

Το επίπεδο ύψιστου συναγερμού απαγορεύει τις κοινωνικές συναθροίσεις, τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους, προβλέπει λουκέτο σε παμπ και εστιατόρια, ενώ αφήνει και περιθώριο για λήψη πρόσθετων μέτρων, σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, όπως ενδεικτικά το κλείσιμο γυμναστηρίων και καζίνο.

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί στο Μείζον Μάντσεστερ θα επιβληθούν παρά τη μη επίτευξη συμφωνίας με τους τοπικούς ηγέτες για χρηματοδοτική υποστήριξη.

«Σήμερα το βράδυ, αφού ενημερώθηκα για τα δεδομένα που μόλις είδαμε, μπορώ να ανακοινώσω ότι το Μείζον Μάντσεστερ θα εισέλθει στο επίπεδο του ύψιστου συναγερμού», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα ο αναπληρωτής ιατρικός σύμβουλος της Βρετανίας Τζόναθαν Βαν-Ταμ δήλωσε πως τα μέτρα κατά της πανδημίας στην ενδέχεται να πρέπει να αυστηροποιηθούν και ο αριθμός των θανάτων είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς το δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον ιό βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS