ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί που ποδοπατήθηκαν στην ουρά για μια βίζα

afganistan-toylachiston-15-nekroi-poy-podopatithikan-stin-oyra-gia-mia-viza-561125185

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν ποδοπατήθηκαν έξω από γήπεδο όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και περίμενε με την ελπίδα να εξασφαλίσει βίζα από το προξενείο του Πακιστάν στην πόλη Τζαλαλαμπάντ (στα ανατολικά της χώρας), δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη.

Ο Σοχράμπ Καντέρι, στέλεχος της αυτοδιοίκησης της επαρχίας Νανγκαρχάρ της οποίας η Τζαλαλαμπάντ είναι η πρωτεύουσα, διευκρίνισε ότι από τους 15 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, οι 11 ήταν γυναίκες. Είπε επίσης ότι τραυματίστηκαν πολλοί ηλικιωμένοι.

Δύο άλλοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι πάνω από 3.000 Αφγανοί είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή και προσπαθούσαν να μαζέψουν τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να υποβάλουν αίτηση να τους δοθεί βίζα στο Πακιστάν.

Όταν άνοιξαν οι πόρτες του γηπέδου για την έναρξη της διαδικασίας το πρωί της Τετάρτης οι συγκεντρωμένοι όρμησαν άναρχα να μπουν στον χώρο του γηπέδου, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, να ποδοπατηθούν μέχρι θανάτου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazzera.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera