Σε μυστικές τοποθεσίες υψηλής ασφαλείας φυλλάσσονται τα εμβόλια Covid-19

Σε μυστικές τοποθεσίες υψηλής ασφαλείας φυλλάσσονται τα εμβόλια Covid-19

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υγειονομικές αρχές, τα νοσοκομεία και οι φαρμακευτικές αποθηκεύουν εμβόλια για την Covid-19 σε μυστικές, υψηλής ασφαλείας εγκαταστάσεις και λαμβάνουν μία σειρά από μέτρα για να τα προστατεύσουν από μία πιθανή μεγάλη απειλή: την κλοπή.

Όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της Wall Street Journal οι φαρμακευτικές που βρίσκονται στην τελική ευθεία των κλινικών δοκιμών για τα εμβόλια έχουν επιστρατεύσει μεταξύ άλλων λογισμικό GPS για να μπορούν να παρακολουθούν τα δίκτυα διανομής, ενώ έχουν οργανώσει ψεύτικες παραδόσεις σε μία προσπάθεια να προκαλέσουν σύγχυση σε επίδοξους κλέφτες. Η Glassmaker Corning προσφέρει φιαλίδια με πιστοποίηση μαύρου φωτός για να περιορίσει τις δυνατότητες παραπόιησης. Από την πλευρά τους τα νοσοκομεία αρχίζουν να ενισχύουν τα συστήματα ασφαλείας των χώρων, στους οποίους διατηρούν τα φάρμακά τους.

Όλοι προσπαθούν να αναπτύξουν άμυνες έναντι επαγγελματιών κλεφτών, που διαχρονικά βάζουν στο στόχαστρο πολύτιμα φάρμακα, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν «χτυπήσει» τεστ, μάσκες και άλλον εξοπλισμό προσωπικής προστασίας.  

Σε δηλώσεις του στην αμερικανική εφημερίδα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κανονίσει οι μεταφορές των εμβολίων (τα οποία αυτή τη στιγμή παραμένουν σε μυστικές τοποθεσίες) να γίνει συνοδεία ανδρών των ενόπλων δυνάμεων, εφόσον βεβαία λάβουν την απαραίτητη έγκριση διανομής. 

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα αρχικά επίπεδα προσφοράς για τα εμβόλια που θα λάβουν έγκριση θα είναι σχετικά περιορισμένα, γεγονός που θα τα καθιστά ένα εξαιρετικά πολύτιμο αγαθό. 

Να θυμίσουμε ότι το 2009 στο Μιλγουόκι οι τοπικές αστυνομικές αρχές είχαν προβεί στη σύλληψη ενός άνδρα, που είχε κλέψει περισσότερες από 900 δόσεις εμβολίου για τη γρίπη Η1Ν1 έξω από ένα σχολείο, όπου αναμενόταν να γίνει εμβολιασμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή