Νέα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Τσεχία

Νέα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Τσεχία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων και υπηρεσιών και τον περιορισμό των μετακινήσεων με εξαίρεση την μετακίνηση για λόγους εργασίας ή υγείας δίεταξε σήμερα η κυβέρνηση της Τσεχίας, στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει την κλιμάκωση στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας Ρόμαν Πρίμουλα δήλωσε ότι το Σύστημα Υγείας της χώρας θα φθάσει σύντομα στα όρια των δυνατοτήτων του και ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα τα νοσοκομεία θα έχουν ελλείψεις από κλίνες τον Νοέμβριο.

Η Τσεχία κατέγραψε 11.984 νέα κρούσματα κορωνοϊού στις 20 Οκτωβρίου, τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από τότε που η επιδημία εμφανίστηκε στη χώρα, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες είναι αντιμέτωπη με ραγδαία αύξηση των μολύνσεων.

Συνολικά 1.619 άνθρωποι από τον πληθυσμό των 10.7 εκατομμυρίων της χώρας έχουν πεθάνει από COVID-19, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργικό συμβούλιο της Τσεχίας συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα για να συζητήσει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή