«Καμπανάκι» πρωθυπουργού της Βαυαρίας για κατάσταση εκτός ελέγχου με τον κορωνοϊό

«Καμπανάκι» πρωθυπουργού της Βαυαρίας για κατάσταση εκτός ελέγχου με τον κορωνοϊό

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον κίνδυνο να βρεθεί εκτός ελέγχου η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γερμανία προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης(CSU), Μάρκους Σέντερ.

Παρότι οι ρυθμοί αύξησης των κρουσμάτων στη Γερμανία είναι χαμηλότεροι σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης, εντούτοις σημείωσαν ημερήσιο ρεκόρ το Σάββατο, με 7.830 περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch.

«Ο κορωνοϊός έχει επιστρέψει με ορμή…. το δεύτερο κύμα είναι εδώ», δήλωσε ο κ. Σέντερ στην ολομέλεια του κρατιδίου της Βαυαρίας, προσθέτοντας ότι απαιτείται προσοχή και σύνεση.

Οι αρχές της περιφερειακής ενότητας Μπέρχεσγκαντενερ Λαντ της Βαυαρίας επέβαλαν τοπικό Lockdown, αποτελώντας την πρώτη περιοχή στην Γερμανία που επιστρέφει σε τέτοιο καθεστώς μετά το γενικευμένο Lockdown του Απριλίου.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Σέντερ επιθυμεί να παραμείνουν ανοικτά τα σύνορα με τις γειτονικές χώρες. Η Βαυαρία συνορεύει με την Ελβετία, Αυστρία και Δσημοκρατία της Τσεχίας. Επίσης, εμφανίζεται αποφασισμένος να κρατήσει ανοικτή την οικονομία και τα σχολεία, όσο το δυνατόν περισσότερο. «Προτεραιότητά μας είναι να αποφύγουμε ένα καθολικό Lockdown», δήωσε, προσθέτοντας ότι αναβαθμίζει σε επίπεδο «κόκκινου συναγερμού» με αυστηρότερους περιορισμους περιοχές της Βαυαρίας που εμφανίζουν 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους επί επτά ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή