ΚΟΣΜΟΣ

Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στη Βόρεια Μακεδονία

Ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στη Βόρεια Μακεδονία

Μετά την Ελλάδα και την Ιταλία, αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα και η Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 641 νέα κρούσματα της COVID-19, ενώ διενεργήθηκαν 2.688 τεστ. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται πλέον στα 24.836.

Επίσης, 12 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, με τους νεκρούς της πανδημίας να ανέρχονται πλέον σε 862.

Λόγω της εκρηκτικής ανόδου των κρουσμάτων και των θυμάτων της COVID-19 το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε χθες το κλείσιμο όλων των καταστημάτων εστίασης τις 11 μ.μ., με εξαίρεση εκείνες που παρέχουν υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery), καθώς και περιορισμό της πληρότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 50% της χωρητικότητάς τους.

Επίσης, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η κρατική και δημόσια διοίκηση στο σύνολό της, καθώς και οι δήμοι και τα δικαστήρια θα πρέπει να οργανώσουν τη λειτουργία τους με βάρδιες είτε με τηλεργασία.

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας Βένκο Φιλίπτσε ανέφερε ότι η χωρητικότητα των νοσοκομείων εξαντλείται τάχιστα με αρκετά νοσοκομεία στη χώρα να είναι ήδη γεμάτα, ενώ δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα κρεβάτια σε πολλές μονάδες που λειτουργούν αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι η χωρητικότητα των νοσοκομείων θα αποτελέσει την κύρια παράμετρο, πράγμα που σημαίνει, όπως διευκρίνισε, ότι μόλις οι υγειονομικές δομές γεμίσουν, θα προταθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ