«Συγγνώμη για το ταξίδι στην Ελλάδα»

«Συγγνώμη για το ταξίδι στην Ελλάδα»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ, με βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, χθες εξέφρασε την «ειλικρινή του μεταμέλεια» και ζήτησε συγγνώμη για το ταξίδι-αστραπή στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα, και τη μη συμμόρφωση με τις κυβερνητικές συστάσεις περί μη αναγκαίων μετακινήσεων.

Η ολλανδική βασιλική οικογένεια, τελικά, παρέμεινε στη χώρα μας μόλις μία ημέρα, μετά τη γενική κατακραυγή, τη στιγμή κατά την οποία η Ολλανδία βρίσκεται σε καθεστώς «μερικού lockdown».

Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη παραμένει στο στόχαστρο του κορωνοϊού, με τα ρεκόρ ημερήσιας αύξησης κρουσμάτων να καταρρίπτονται καθημερινά και τα κράτη σταδιακά να ολισθαίνουν προς «ήπια» lockdown για την αποτροπή της διασποράς της COVID-19.

Ενδεικτική της βαρύτητας της κατάστασης είναι η χθεσινή σύγκληση, από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έκτακτης τηλεδιάσκεψης κορυφής με θέμα τον κορωνοϊό την 29η Οκτωβρίου. Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. θα συζητήσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς δεν παρουσιάζει καμία τάση ύφεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή