ΗΠΑ: Υπό πώληση τα προσωπικά στοιχεία 200 εκατ. Αμερικανών

ΗΠΑ: Υπό πώληση τα προσωπικά στοιχεία 200 εκατ. Αμερικανών

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές αμφιβολίες για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών αρχείων στις ΗΠΑ προκαλεί η αποκάλυψη κυβερνοπειρατή που είχε σφετεριστεί και πουλούσε τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων Αμερικανών, την ώρα που καταγγέλλεται ηλεκτρονική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές από το Ιράν και τη Ρωσία.

Η αμερικανική εταιρία κυβερνοασφαλείας Trustwave εντόπισε έναν χάκερ ο οποίος είχε υποκλέψει τα προσωπικά στοιχεία των μισών και πλέον συμπατριωτών του, μεταξύ των οποίων και 186 εκατ. ψηφοφόρων, και τα πωλούσε σε νόμιμους και παράνομους αγοραστές. Το γεγονός καταδεικνύει πόσο ευάλωτο είναι το αμερικανικό ίντερνετ σε πειρατές, επισημαίνει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Τα στοιχεία περιλάμβαναν τα ονοματεπώνυμα, τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email), τους τηλεφωνικούς αριθμούς αλλά και τα αρχεία συμμετοχής σε εκλογικές διαδικασίες, και διατίθεντο προς πώληση στο λεγόμενο σκοτεινό ίντερνετ (το τμήμα του διαδικτύου που μένει εκτός μηχανών αναζήτησης).

«Είναι τεράστιος ο όγκος στοιχείων για Αμερικανούς πολίτες που είναι διαθέσιμος σε επαγγελματίες του ηλεκτρονικού εγκλήματος» και εχθρούς απο το εξωτερικό, σχολιάζει ο Ζιβ Μαντόρ, αντιπρόεδρος της Trustwave.

Ο εντοπισμός του χάκερ Greenmoon2019 έγινε μέσω φόρουμ του σκοτεινού διαδικτύου. Χρησιμοποιούσε bitcoin για την πληρωμή του.

Πηγή: NBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή