Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Λαβρόφ – Η ατζέντα των συζητήσεων

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Λαβρόφ – Η ατζέντα των συζητήσεων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η κατάσταση σε Καύκασο και Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται να τεθούν κατά την επίσκεψη εργασίας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στις 26 Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, «στην Αθήνα ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, κατά την διάρκεια των επαφών με την ελληνική ηγεσία, «προβλέπεται να συζητηθούν οι τρόποι ενεργοποίησης του πολιτικού διαλόγου, η εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, η ανάπτυξη των πολιτιστικό-ανθρωπιστικών σχέσεων».

«Επίσης προβλέπεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε διεθνή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, στα Βαλκάνια και στον Καύκασο», πρόσθεσε.

Τέλος, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, ανέφερε ότι προγραμματίζεται η υπογραφή μνημονίου για τη διοργάνωση Έτους Ιστορίας Ρωσία-Ελλάδα το 2021.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, με μια ανάρτηση στο Twitter, παρέπεμψε στη δυνατότητα που έχει η Ελλάδα από το διεθνές δίκαιο ώστε να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια.

«Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι συμβαλλόμενο μέρος της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. «Η θέση της Ρωσίας ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών», ανέφερε στη σχετική ανάρτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή