Νέα έκρηξη στη ζήτηση για… χαρτί τουαλέτας στη Γερμανία

Νέα έκρηξη στη ζήτηση για… χαρτί τουαλέτας στη Γερμανία

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άνοδος των κρουσμάτων στη Γερμανία είναι κάτι παραπάνω από αισθητή το τελευταίο διάστημα, καθώς ο κορωνοϊός φαίνεται ότι επανέρχεται δριμύτερος σε σχέση με την άνοιξη.

Μόλις το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν πάνω από 7.500 νέα περιστατικά μολύνσεων, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 398.000. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών προσεγγίζει τους 10.000.

Όλη αυτή η κατάσταση, αναμφίβολα, έχει εντείνει την ανησυχία των πολιτών, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται και στο καλάθι των νοικοκυριών, το οποίο αρχίζει να αποκτά και πάλι τα χαρακτηριστικά της περιόδου του lockdown.

Έτσι, οι πωλήσεις μιας ευρείας γκάμας πρώτων ειδών ανάγκης παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση. Για παράδειγμα, η ζήτηση για χαρτί τουαλέτας αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 90% υψηλότερα σε σχέση με τα προ-κορωνοϊού επίπεδα.

Αντίστοιχη αύξηση καταγράφηκε και σ’ άλλα προϊόντα, όπως το σαπούνι, το αλεύρι και η μαγιά, κάτι το οποίο αντανακλά την ανησυχία των πολιτών για τον κίνδυνο επανάληψης ενός πανεθνικού lockdown. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή