ΗΠΑ: Νεοναζί φέρεται να σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μπάιντεν

ΗΠΑ: Νεοναζί φέρεται να σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μπάιντεν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δολοφονία του υποψηφίου προέδρου Τζο Μπάιντεν φέρεται κατά το FBI να σχεδίαζε ένας 19χρονος νεοναζί στη Βόρεια Καρολίνα, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Αλεξάντερ Χίλελ Τράισμαν συνελήφθη τον Μάιο για οπλοκατοχή, ενώ πλέον κατηγορείται και για παιδική πορνογραφία. Ωστόσο τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στον προσωπικό του υπολογιστή απο τις αρχές προδίδουν και πρόθεσή του να δολοφονήσει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία.

ΗΠΑ: Νεοναζί φέρεται να σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μπάιντεν-1

Πριν τη σύλληψή του οι αστυνομικές αρχές στην πόλη Καννάπολις της Βόρειας Καρολίνας είχαν εντοπίσει σε όχημά του άλλα έξι όπλα, βιβλία σχετικά με την κατασκευή βομβών και αυτοσχέδιων όπλων, αλλά και εικόνες με σβάστικες και αεροπλάνα που πέφτουν πάνω σε κτίρια, σύμφωνα με τη δικοργραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Κατά τη σύλληψη του 19χρονου άνδρα εντοπίστηκαν δύο ακόμη όπλα, ενώ σε έρευνες στον υπολογιστή του εντοπίστηκε εκτεταμένη έρευνα στο ίντερνετ σχετικά με τη διεύθυνση του Τζο Μπάιντεν, τους πολιτειακούς κανόνες περί χρήσης όπλων και για γυαλιά νυκτερινής όρασης. 

Κατά τη δικογραφία μάλιστα ο Τράισμαν είχε δημοσιεύσει μέσω εικόνας (meme) και την πρόθεσή του για δολοφονία του κ. Μπάιντεν, ενώ είχε μεταβεί μια φορά και σε εστιατόριο κοντά στο σπίτι του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ έχοντας μόλις αγοράσει τουφέκι στο Νιου Χάμσαϊρ.

Πηγή: ABC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή