Θύμα του Μπόρατ ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, δικηγόρος του Τραμπ

Θύμα του Μπόρατ ο Ρούντολφ Τζουλιάνι, δικηγόρος του Τραμπ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη νέα σάτιρα του Σάσα Μπάρον Κοέν και συνέχεια της επιτυχίας «Μπόρατ» παγιδεύτηκε ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι. Σε μια μονταρισμένη σκηνή, ο Τζουλιάνι εμφανίζεται να ακολουθεί μια ηθοποιό που υποδύεται τη δημοσιογράφο σε ένα υπνοδωμάτιο, να ξαπλώνει στο κρεβάτι και να βάζει τα χέρια του στο παντελόνι. Ο ίδιος, στη συνέχεια εξήγησε ότι ήταν μια προσπάθεια να βάλει στη θέση του το παντελόνι του. 

Η νέα συνέχεια του «Μπόρατ», με πρωταγωνιστή το alter ego του, Σάσα Μπάρον Κοέν, έναν συντηρητικό δημοσιογράφο από το Καζαχστάν, βγαίνει σήμερα στους κινηματογράφους, αλλά φωτογραφίες και περιγραφές με την επίμαχη σκηνή διέρρευσαν ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος ο Τζουλιάνι δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης ότι το βίντεο στο «Μπόρατ» είναι εντελώς κατασκευασμένο. «Σε καμία χρονική στιγμή πριν, στη διάρκεια ή μετά τη συνέντευξη δεν επέδειξα ανάρμοστη συμπεριφορά. Αν ο Σάσα Μπάρον Κοέν αφήσει να εννοηθεί κάτι διαφορετικό, είναι ψεύτης», ήταν το ποστ του στο Τwitter. 

Ενα απόσπασμα της ταινίας που εμφανίσθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι προϊόν μοντάζ, όπως συνηθίζει ο ηθοποιός στα ψεύτικα ντοκιμαντέρ του και δείχνει τον Τζουλιάνι καθισμένο σε έναν καναπέ να απαντάει σε ερωτήσεις. Λίγο μετά, η ηθοποιός, που μιλάει με βαριά σλάβικη προφορά, ρωτάει τον πρώην δήμαρχο αν μπορούν να συνεχίσουν τη συζήτηση στο υπνοδωμάτιο. Εκείνος συμφωνεί και στη συνέχεια εμφανίζεται να κάθεται στο κρεβάτι, ενώ εκείνη του βγάζει το μικρόφωνο. Ο Τζουλιάνι, από την πλευρά του, τη χτυπάει φιλικά στον ώμο, γέρνει στο κρεβάτι και βάζει τα χέρια του μπροστά στο παντελόνι. «Επρεπε να απομακρύνω τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό», λέει ο Τζουλιάνι στους οικοδεσπότες της ραδιοφωνικής εκπομπής. «Και τότε το πουκάμισό μου βγήκε λίγο, ενώ τα ρούχα μου ήταν κανονικά φορεμένα», εξήγησε. Η σκηνή τελειώνει με τον Κοέν ντυμένο με ένα εκκεντρικό ροζ κοστούμι να εισβάλλει στο δωμάτιο και να φωνάζει ότι η γυναίκα, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Μαρία Μπακάλοβα, είναι 15 ετών (στην πραγματικότητα είναι 24). 

Ο Τζουλιάνι δεν είναι ο πρώτος Ρεπουμπλικανός που έχει πέσει θύμα φάρσας του Κοέν. Το 2018, ο ίδιος ηθοποιός εξαπάτησε τον υποψήφιο για τη Γερουσία, Ρόι Μουρ, στην Αλαμπάμα, για να του δώσει συνέντευξη στο πλαίσιο της σατιρικής εκπομπής «Ποιος είναι η Αμερική;». Αργότερα, την ίδια χρονιά, ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτές στην Τζόρτζια εξωθήθηκε σε παραίτηση επειδή εμφανίσθηκε να χρησιμοποιεί ρατσιστικά επίθετα σε μία από τις εκπομπές του Κοέν. Αλλα διάσημα θύματά του στο πλαίσιο των συνεντεύξεών του ως Ali G, την έτερη περσόνα του Βρετανού ηθοποιού, ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ προτού γίνει πρόεδρος, η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος του κόμματος, Σάρα Πέιλιν κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή