Ισπανία: Προειδοποίηση Σάντσεθ για τριπλάσιο αριθμό πραγματικών κρουσμάτων

Ισπανία: Προειδοποίηση Σάντσεθ για τριπλάσιο αριθμό πραγματικών κρουσμάτων

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη ζοφερή εκτίμηση ότι τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ισπανία υπερβαίνουν τα 3 εκατομμύρια προέβη ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, αριθμός τρεις φορές υψηλότερος από ό,τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Οι εκτιμήσεις βασίζονται βασίζεται στα τεστ αντισωμάτων που έχουν διεξαχθεί έως τώρα και με τον Ισπανό πρωθυπουργό να απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες για εθνική ενότητα, ζητώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις και κοινωνικές επαφές.

Την ίδια στιγμή, άφησε να εννοηθεί ότι προς το παρόν δεν θα προχωρήσει σε πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα με τρόπο που να προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία. «Θα πρέπει να επιβάλουμε τα αναγκαία μέτρα με τον μικρότερο δυνατό οικονομικό αντίκτυπο», επισήμανε ο Ισπανός πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Θα πρέπει όλοι μας να αποφύγουμε την επιστροφή στο Lockdown της άνοιξης. Οι επόμενες εβδομάδες και μήνες, τώρα που εισερχόμαστε στον χειμώνα, θα είναι δύσκολοι, πολύ δύσκολοι», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Η Ισπανία αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε το θλιβερό ορόσημο του ενός εκατ. κρουσμάτων, με τον υπουργό Υγείας, Σαλβαδόρ Ιγια, να παραδέχεται ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας ο ιός είναι εκτός ελέγχου. 

Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ δεν ανακοίνωσε νεα μέτρα, ρίχνοντας το μπαλάκι στις 17 ισπανικές περιφέρειες που θα πρέπει να αποφασίουν τα επόμενα βήμα και στους πολίτες, να επιβάλουν τα δικά τους όρια.

ΣΤις περιοχές Καστίγια και Λεόν, οι τοπικές αρχές κάλεσαν την κεντρική κυβέρνηση να επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, κάτι που βρίσκει αντίθετη τη Μαδρίτη. Στην ισπανική πρωτεύουσα, το τοπικό Lockdown εκπνέει το Σάββατο και οι περιφερειακές αρχές σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μέτρα τοπικού χαρακτήρα σε ορισμένες γειτονιές.

In Madrid, where a city-wide two-week lockdown expires on Saturday, regional authorities plan to move to more localised confinement in some neighbourhoods.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή