Γαλλία: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο

Γαλλία: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία ξεπέρασε σήμερα το 1 εκατομμύριο, όπως ανακοίνωσε στον ιστότοπό του το υπουργείο Υγείας. Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα καταγράφηκαν 42.032 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1.041.075. Αυξήθηκε επίσης δραματικά ο αριθμός των νεκρών, που έφτασαν σήμερα τους 298, από 162 χθες.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 15.008 ασθενείς (χθες ήταν 14.032) και από αυτούς οι 2.441 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η Γαλλία καθίσταται έτσι η έβδομη χώρα στον κόσμο που ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο κρούσματα, μετά τις ΗΠΑ (8,4), την Ινδία (7,8), τη Βραζιλία (5,3) και τη Ρωσία (1,5). Η Αργεντινή και η Ισπανία έχουν επίσης ξεπεράσει αυτό το ψυχολογικό όριο, κατά μερικές χιλιάδες.

Μακρόν

Την όχι και τόσο αισιόδοξη πρόβλεψη ότι οι Γάλλοι θα πρέπει να «ζήσουμε με τον κορωνοϊό μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι» εξέφρασε την Παρασκευή ο Εμανουέλ Μακρόν. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο, ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφανθεί, σχετικά το αν θα υπάρξει νέο ολικό ή μερικό lockdown.

Πρόσθεσε δε πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του ο περιορισμός της απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί στη Γαλλία, αλλά αντίθετα εξετάζεται η επέκτασή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή