Επαθε αμνησία περί γαλαζοαίματων

Επαθε αμνησία περί γαλαζοαίματων

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από μερική αμνησία φαίνεται να πάσχει η Γκισλέιν Μάξγουελ, η διαβόητη πρώην σύντροφος του παιδεραστή Τζέφρεϊ Επσταϊν, καθώς δεν έχει καμία ιδέα για τις καταγγελίες περί εμπλοκής διασημοτήτων και γαλαζοαίματων στο ομώνυμο σκάνδαλο. Στις καταθέσεις που έδωσε το 2016, η «εξ απορρήτων» του αυτόχειρα βαθύπλουτου χρηματιστή αρνείται ότι παρενέβη καθ’ οιονδήποτε τρόπο για να γνωρίσει η Βιρτζίνια Τζιούφρι τον πρίγκιπα Ανδρέα, τριτότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ. Η Τζιούφρι κατηγορεί τον γαλαζοαίματο για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ ήταν ανήλικη. Η Μάξγουελ καταρρίπτει την καταγγελία χαρακτηρίζοντας τη γυναίκα ως «μια άθλια φαντασιόπληκτη».  

«Κάνουμε απολογισμό, άραγε, όλων των ψευδών;» διερωτάται η Μάξγουελ στην κατάθεσή της, επισημαίνοντας ότι δεν θυμάται να οδηγεί τη Βιρτζίνια Τζιούφρι σε νυχτερινό κέντρο του Λονδίνου για να συναντήσει τον πρίγκιπα. «Είναι πολύ δύσκολο να αποδομήσει κανείς τον γιγαντιαίο τοίχο των ψευδών της, αφού οι αλήθειες αναμειγνύονται με ψέματα», εξηγεί.

Η κατάθεση της Μάξγουελ αποτελεί μέρος των 400 σελίδων εγγράφων που δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής εντολής της προέδρου του περιφερειακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, Λορέτα Α. Πράσκα. Πολλά ονόματα, αλλά και ολόκληρες σελίδες καταθέσεων, έχουν καλυφθεί με μαύρο χρώμα. Ωστόσο, οι πληροφορίες που αποκαλύπτονται σχετικά με αυτά τα σβησμένα ονόματα, μεταξύ των οποίων και ο Βρετανός γαλαζοαίματος, φανερώνουν περί ποίου πρόκειται. Αλλωστε και το περιοδικό Slate είχε αποκρυπτογραφήσει τα ονόματα του πρίγκιπα Ανδρέα και του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, με διαφορετική μέθοδο αποκρυπτογράφησης.

Η Μάξγουελ αναφέρει ακόμη ότι είχε συνταξιδέψει με τον Μπιλ Κλίντον στο ιδιωτικό αεροσκάφος του Επσταϊν, αλλά αρνήθηκε να χαρακτηρίσει «φίλους» το πρώην προεδρικό ζεύγος και τον χρηματιστή. Η ίδια βρίσκεται στη φυλακή, κατηγορούμενη για στρατολόγηση τριών ανήλικων κοριτσιών τη δεκαετία του 1990 για λογαριασμό του Επσταϊν, ώστε να τα κακοποιήσει σεξουαλικώς, καθώς και για ψευδορκία. 

Η Μάξγουελ αρνείται την ενοχή της και τονίζει ότι ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή της σεξουαλική συνεύρεση του Επσταϊν με ανήλικα κορίτσια. Επίσης, χαρακτηρίζει τη Βιρτζίνια Τζιούφρι, η οποία εμπλέκει και τον πρίγκιπα Ανδρέα στο σκάνδαλο, «απόλυτη ψεύτρα», τονίζοντας ότι ψεύδεται για πολλά πράγματα, ενώ ο ισχυρισμός της για ταυτόχρονη συνεύρεση των τριών τους είναι «ένα ακόμα αηδιαστικό ψέμα που προσέθεσε».

Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποδεικνύουν, επιπλέον, ότι ο πρίγκιπας Ανδρέας είχε στραφεί στη Μάξγουελ για να συλλέξει πληροφορίες αναφορικά με τη Βιρτζίνια Τζιούφρι, τη γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο, για μία ακόμα φορά, η Μάξγουελ ισχυρίζεται ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για κανένα ζήτημα, ούτε πότε ακριβώς επικοινώνησε με τον πρίγκιπα ούτε για το τι συζήτησαν. Θυμάται, ωστόσο, ότι η κύρια κουβέντα τους αφορούσε το πόσο ψεύτρα είναι η Βιρτζίνια Τζιούφρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή