Ερντογάν: Κακομαθημένες συμπεριφορές από Ελλάδα – Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία

Ερντογάν: Κακομαθημένες συμπεριφορές από Ελλάδα – Ο Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα «πυρά» κατά της Ελλάδας και της Κύπρου -στις οποίες καταλόγισε «κακομαθημένες συμπεριφορές»- αλλά και κατά του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, εκτόξευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κάνοντας αναφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στην Καισάρεια, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «αντί να παραδοθούμε στις κακομαθημένες συμπεριφορές της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς, είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο δίκαιο και τον νόμο».

«Ακόμη και μια ματιά στον χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου αρκεί για να κατανοήσει κανείς τη σωστή θέση της Τουρκίας. Μέχρι οι συνομιλητές μας να ενεργήσουν σύμφωνα με το δίκαιο, είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε σε εφαρμογή τα δικά μας σχέδια», δήλωσε.

Αναφερόμενος στον Γάλλο ομόλογό του, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη στάση του απέναντι στους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

«Ποιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που ονομάζεται Μακρόν με τους Μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχικό επίπεδο», σημείωσε.

«Τι άλλο μπορεί να ειπωθεί σε έναν αρχηγό κράτους που δεν κατανοεί την ελευθερία της πίστης και που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι ζουν στη χώρα του;» πρόσθεσε.

Προ ημερών, ο κ. Μακρόν δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τον «Ισλαμικό αυτονομισμό», προκαλώντας τη δριμεία αντίδραση του Ερντογάν.

Πηγή: Reuters, Anadolu

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή