Βρετανία: Επτά συλλήψεις για απόπειρα κατάληψης ελληνόκτητου τάνκερ (βίντεο)

Βρετανία: Επτά συλλήψεις για απόπειρα κατάληψης ελληνόκτητου τάνκερ (βίντεο)

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις έβαλαν τέλος σε περιστατικό με στοιχεία πειρατείας σε βάρος ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιο στη Μάγχη το βράδυ της Κυριακής, όταν επτά λαθρεπιβάτες επιχείρησαν να θέσουν το πλοίο υπό τον έλεγχό τους.

Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε ότι μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας επιβιβάστηκαν στο τάνκερ «Νάβε Ανδρομέδα» στη Μάγχη και προσήγαγαν επτά λαθρεπιβάτες, κατόπιν έκκληση της αστυνομίας.

Βρετανία: Επτά συλλήψεις για απόπειρα κατάληψης ελληνόκτητου τάνκερ (βίντεο)-1

Το BBC μετέδωσε ότι νομικοί εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας δήλωσαν πως το περιστατικό «100% δεν ήταν πειρατεία».

Το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Λιβερίας, έστειλε μήνυμα βόηθειας όταν ευρισκόμενο στα ανοικτά της Νήσου Γουάιτ οι επτά λαθρεπιβάτες που είχαν επιβιβαστεί πριν την αναχώρηση του πλοίου από τη Νιγηρία άρχισαν να απειλούν το πλήρωμα το πρωί της Κυριακής.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουόλας επαίνεσε τις ειδικές δυνάμεις της χώρας αλλά και την αστυνομία για την επιτυχημένη επιχείρηση σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

To «Νάβε Ανδρομέδα» ανήκει στην εταιρεία Folegandros Shipping Corporation, και το διαχειρίζεται η ελληνική εταιρεία Navios Tankers Management, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Vessels Value. Πρόκειται για δεξαμενόπλοιο ηλικίας σχεδόν εννέα ετών με χωρητικότητα 75.000 dwt και εκτιμώμενη αξία 17 εκατ. δολαρίων.

«Ασφαλές το πλήρωμα»

Η Navios Tanker Management ανακοίνωσε ότι τα μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, είναι όλα ασφαλή και καλά στην υγεία τους.

Παράλληλα προσθέτει ότι οι επτά παράτυποι μετανάστες, που είχαν επιβιβαστεί στο δεξαμενόπλοιο και ζητούσαν να αποβιβαστούν στο βρετανικό έδαφος με απειλές κατά του πληρώματος, έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.  

Βρετανία: Επτά συλλήψεις για απόπειρα κατάληψης ελληνόκτητου τάνκερ (βίντεο)-2

Η εταιρεία του δεξαμενόπλοιου Nave Andromeda ευχαριστεί όλες τις βρετανικές αρχές που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την έγκαιρη και επαγγελματική τους ανταπόκριση.

Επίσης ευχαριστεί τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου για την υποδειγματική τους ανταπόκριση και ηρεμία σε μια δύσκολη κατάσταση.

Με πληροφορίες από Reuters, Vessels Value, BBC, Sky News, Daily Echo, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή