Η Άγκυρα καταδικάζει τη δολοφονία Πατί δέκα ημέρες μετά

Η Άγκυρα καταδικάζει τη δολοφονία Πατί δέκα ημέρες μετά

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα τη «θηριώδη δολοφονία» του καθηγητή Σαμιέλ Πατί, ο οποίος αποκεφαλίστηκε σε μια τζιχαντιστική επίθεση επειδή παρουσίασε στην τάξη του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, αφότου κατηγορήθηκε ότι δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για το περιστατικό.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τη θηριώδη δολοφονία του Σαμιέλ Πατί και απορρίπτουμε αυτή τη βαρβαρότητα. Αυτή η δολοφονία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λεντριάν στάθηκε στην απουσία καταδίκης της δολοφονίας εκ μέρους της Άγκυρας, ενώ κατήγγειλε «προπαγάνδα μίσους και συκοφαντιών» εναντίον της χώρας του.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, «στην απουσία κάθε επίσημης αναφοράς καταδίκης ή αλληλεγγύης εκ μέρους των τουρκικών αρχών μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Conflans Sainte-Honorine, προσετέθησαν εδώ και λίγες ημέρες προπαγάνδα μίσους και συκοφαντιών εναντίον της Γαλλίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή