Συρία: Εκτός ελέγχου η πανδημία μεταξύ των προσφύγων στο Ιντλίμπ

Συρία: Εκτός ελέγχου η πανδημία μεταξύ των προσφύγων στο Ιντλίμπ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεξέλεγκτη είναι η διασπορά του κορωνοϊού στα στρατόπεδα προσφύγων περί το Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει δεκαπλασιαστεί στην περιοχή σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα.

Σε αυτοψία που έκανε το BBC στην περιοχή και προβλήθηκε σε ρεπορτάζ το πρωί της Τρίτης, αναφέρεται ότι στις σκηνές της Ερυθράς Ημισελήνου και των άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων τα μέτρα προστασίας είναι ανύπαρκτα και ο ιός έχει λάβει διαστάσεις που ακόμη δεν είναι σαφείς, λόγω της έλλειψης επαρκών ελέγχων των προσφύγων που έχουν βρει εκεί καταφύγιο.

Στην περιοχή Άτμεχ, στη βορειοδυτική Συρία καταδεικνύεται ότι δύο στους πέντε που ελέγχονται για κορωνοϊό εμφανίζονται θετικοί, έστω στα λίγα τεστ που διεξάγονται στη ζώνη που απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από το μέτωπο.

Γιατρός της περιοχής δηλώνει ότι αν μια οικογένεια έχει χάσει τον γιο της στον εμφύλιο της Συρίας, όπως οι περισσότερες, πώς θα νοιαστεί για τις προφυλάξεις περί κορωνοϊού;

Σε μια ευρύτερη περιοχή όπου προσπαθούν να επιβιώσουν πάνω από 4 εκατομμύρια κάτοικοι υπάρχουν μόνο 600 γιατροί, και αυτοί είναι πλήρως απασχολημένοι με τις συνέπειες των συγκρούσεων που σημειώνουν και νέα έξαρση τις τελευταίες ημέρες.

Πέρα από την έλλειψη γιατρών και κλινών υπάρχει και τεράστια έλλειψη ιατροφαρμακευτικού υλικού και βεβαίως τεστ κορωνοϊού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο BBC τοπικός γιατρός, «ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πάρα, πάρα πολύ δύσκολος».

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή