Κορωνοϊός: 523 θάνατοι στη Γαλλία σε 24 ώρες – Διάγγελμα Μακρόν την Τετάρτη

Κορωνοϊός: 523 θάνατοι στη Γαλλία σε 24 ώρες – Διάγγελμα Μακρόν την Τετάρτη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού σε ένα 24ωρο από τις 22 Απριλίου κατέγραψε η Γαλλία, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Την Τρίτη, ανακοινώθηκαν 523 θάνατοι και 33.417 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 60%.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα το βράδυ της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε σειρά συναντήσεων για να επανεξεταστεί η κατάσταση στη χώρα.

Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν επιλογές για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων στη μάχη κατά κορωνοϊού, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Κατά τη Liberation, υπάρχουν σενάρια ακόμη και για lockdown τεσσάρων εβδομάδων σε εθνικό επίπεδο, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ωστόσο να παραμένουν ανοιχτά.

Το BFM μετέδωσε ότι το υπό εξέταση lockdown θα είναι «πιο ευέλικτο» από τους αυστηρούς περιορισμούς στην κυκλοφορία που επιβλήθηκαν στη Γαλλία τον Μάρτιο.

Το Ελιζέ δεν ανέφερε ποιο ακριβώς θα είναι το αντικείμενο του διαγγέλματος του Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο τέτοιου είδους τηλεοπτικά μηνύματα συνοδεύτηκαν στο παρελθόν από την ανακοίνωση νέων μέτρων στη μάχη κατά της πανδημίας.

Πηγή: REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή