Με Ερντογάν το εξώφυλλο του Charlie Hebdo την Τετάρτη

Με Ερντογάν το εξώφυλλο του Charlie Hebdo την Τετάρτη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «φιλοξενεί» το γαλλικό σατιρικό περιοδικό στο εξώφυλλό του την Τετάρτη.

Το αιχμηρό εξώφυλλο του εντύπου απεικονίζει τον Τούρκο Πρόεδρο, φορώντας εσώρουχα, να ανασηκώνει το φουστάνι μίας μουσουλμάνας.

 

Το σκίτσο, που αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο αντιδράσεων, συνοδεύεται από τη φράση: «Ερντογάν: Στην ιδιωτική του ζωή, έχει πολύ πλάκα (είναι πολύ αστείος)» ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίζεται να αναφωνεί «Ω! Ο προφήτης!».

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σχολίασε μέσω Twitter πως «η αντι-μουσουλμανική ατζέντα του Γάλλου προέδρου Μακρόν αποδίδει καρπούς. Το Charlie Hebdo μόλις δημοσίευσε μια σειρά από τα λεγόμενα σκίτσα γεμάτα από περιφρονητικές εικόνες προς τον πρόεδρό μας. Καταδικάζουμε αυτήν την πιο αποκρουστική προσπάθεια για τη διάδοση του πολιτιστικού ρατσισμού».

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει τον Εμανουέλ Μακρόν ότι επιτρέπει την εξάπλωση της ισλαμοφοβίας, με τον Γάλλο πρόεδρο να υπερασπίζεται σθεναρά το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή