Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Ακόμη 59 στρατιώτες νεκροί

Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Ακόμη 59 στρατιώτες νεκροί

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Άμυνας της περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε σήμερα ότι έχει καταγράψει άλλες 59 απώλειες μεταξύ των στρατιωτικών του δυνάμεων, με το συνολικό αριθμό των απωλειών να ανέρχεται σε 1.068, από το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων με τους Αζέρους, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι πολεμικές συγκρούσεις έχουν φτάσει στο χειρότερο επίπεδο κλιμάκωσης από τη δεκαετία του ‘90, όταν σκοτώθηκαν περίπου 30.000 άνθρωποι.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, που επικαλείται το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Αζερμπαϊτζάν, δεκατέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν, όταν οι αρμενικές στρατιωτικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Μπαρντά στο Αζερμπαϊτζάν

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας απέρριψε τους ισχυρισμούς των Αζέρων, ότι οι δυνάμεις του βομβάρδισαν την πόλη.

Ερντογάν: Πιστεύουμε στην ειλικρίνεια της Ρωσίας

Η Τουρκία είναι ειλικρινής στις προσπάθειές της να επιλύσει τη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και πιστεύει στην ειλικρίνεια της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι έχει πει στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι μπορούν να επιλύσουν μαζί το πρόβλημα.

Σε μία ομιλία του, ο Ερντογάν δήλωσε πως είπε στον Πούτιν ότι η Αρμενία χρησιμοποιεί τους Κούρδους μαχητές στις συγκρούσεις, αφού ο Πούτιν εξέφρασε τις ανησυχίες του, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες, σχετικά με την αυξανόμενη εμπλοκή μαχητών από τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή