Άνεμοι-ρεκόρ από τον τυφώνα Ζήτα στις νότιες ΗΠΑ (βίντεο)

Άνεμοι-ρεκόρ από τον τυφώνα Ζήτα στις νότιες ΗΠΑ (βίντεο)

Δύο νεκροί σε Λουιζιάνα και Μισισιπή.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαρωτικό είναι το πέρασμα του τυφώνα Ζήτα από τις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, που αποτελεί τον τρίτο τυφώνα μέσα σε δύο μήνες που πλήττει τις νότιες ακτές τις χώρας και αφήνει πίσω του τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Ο Ζήτα χτύπησε την πολιτεία της Λουιζιάνα με τους ανέμους να ξεπερνούν την τετάρτη ταχύτητες 175 χιλιομέτρων την ώρα, πριν περάσει επίσης από την Αλαμπάμα και την Τζόρτζια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ισχύ ανέμων που έχεικαταγραφεί σε αυτή την περίοδο του έτους τα τελευταία 100 χρόνια στις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Στη Λουιζιάνα αναφέρθηκε ένας νεκρός από ηλεκτροπληξία που σχετίζεται με τους θυελλώδεις ανέμους, ενώ έτερος νεκρός αναφέρθηκε στην πολιτεία του Μισισιπή.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ρεύμα σε διάφορες πολιτείες του αμερικανικού Νότου.

Πλέον την Πέμπτη ο Ζήτα έχει υποβιβασθεί σε τροπική καταιγίδα που κινείται στην πολιτεία του Μισισιπή και έχει ανέμους έως 130 χλμ/ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Πηγή: ABC News, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή