Η Καταλονία κλείνει τα σύνορά της

Η Καταλονία κλείνει τα σύνορά της

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιβολή απαγόρευσης 15 ημερών στις μετακινήσεις εντός και εκτός της περιφέρειας ανακοίνωσαν οι αρχές της Καταλονίας, σε μια ακόμη προσπάθεια για την ανάσχεση της νόσου Covid-19, καθώς τα κρούσματα στην Ισπανία έχουν ξεπεράσει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου.

Η Καταλονία αποτελεί ένα από τα hot spots του κορωνοϊού, με τις τοπικές αρχές να έχουν ήδη επιβάλει ορισμένα από τα πιο αυστηρά μέτρα, όπως το «λουκέτο» 15 ημερών σε εστιατόρια και μπαρ, ένα μέτρο που οδεύει προς παράταση.

Η απαγόρευση μετακινήσεων εντός και εκτός περιφέρειας ανακοινώθηκε σήμερα, την ώρα που η κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης επιδιώκει την παράταση του καθεστώστος εκτάκτου ανάγκης έως τον Μάιο. «Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι έπειτα από πολλούς μήνες προσπαθειών και θυσιών, από το γεγονός ότι δεν μπορούν να κάνουν αυτά που ήταν συνηθισμένοι να κάνουν στο παρελθόν, να αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους, την οικογένεια και φίλους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ ‘Ιγια, ενώπιον του Κοινοβουλίου.

«Όμως δεν έχει έλθειακόμη η ώρα για χαλάρωση των μέτρων, έχουμε μπροστά μας μερικές πολύ δύσκολες εβδομάδες και μήνες», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή