Νίκαια: Υπό κράτηση 47χρονος για φερόμενη σχέση με τον δράστη

Νίκαια: Υπό κράτηση 47χρονος για φερόμενη σχέση με τον δράστη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας 47χρονος άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στη Νίκαια της Γαλλίας, καθώς κρίθηκε ύποπτος για επικοινωνία με τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε εκκλησία της πόλης, όπως μετέδωσε το BFM TV, το οποίο επικαλείται πηγή της αστυνομίας.

Την Πέμπτη, άνδρας από την Τυνησία που έφερε μαχαίρι και «Αλλάχ Άκμπαρ» αποκεφάλισε μια γυναίκα και σκότωσε δύο ακόμη άτομα, προτού δεχθεί πυρά και συλληφθεί από την αστυνομία.

Η Γαλλία τέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο αντιτρομοκρατικού συναγερμού.

44χρονη Βραζιλιάνα συγκαταλέγεται στα θύματα

Μια 44χρονη Βραζιλιάνα είναι ανάμεσα στους τρεις νεκρούς της επίθεσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας. Πρόκειται για μητέρα τριών παιδιών, κάτοικο Γαλλίας.

Η 44χρονη, η οποία μπόρεσε να βγει από την εκκλησία, πέθανε «σε εστιατόριο που βρισκόταν σε μικρή απόσταση», υποκύπτοντας στα «πολλαπλά» τραύματα από μαχαίρι που υπέστη, σύμφωνα με τον Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της εθνικής εισαγγελίας.

Τα άλλα θύματα ήταν μια 60χρονη γυναίκα κι ένας 55χρονος εργαζόμενος στην εκκλησία, πατέρας δύο παιδιών.

Γάλλος ΥΠΕΣ: Πόλεμος με την ισλαμιστική ιδεολογία

Καθώς η Γαλλία έχει εμπλακεί σε «πόλεμο με την ισλαμιστική ιδεολογία» είναι πιθανό να εξαπολυθούν περισσότερες επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος, προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν.

«Είμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός εχθρού που βρίσκεται μέσα κι έξω από τη Γαλλία», επεσήμανε ο Νταρμαμέν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχουν υπάρξει και θα υπάρξουν και άλλα περιστατικά όπως αυτές οι φρικτές επιθέσεις», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή