Γερμανός υπ. Υγείας: Υπό εξέταση ο περιορισμός των μη αναγκαίων ταξιδιών στην Ε.Ε.

Γερμανός υπ. Υγείας: Υπό εξέταση ο περιορισμός των μη αναγκαίων ταξιδιών στην Ε.Ε.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Υγείας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν το ενδεχόμενο περιορισμού των μη αναγκαίων ταξιδιών στην Ευρώπη κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν.

«Θέμα της συνάντησης είναι επίσης, φυσικά, η πορεία της πανδημίας και ειδικότερα το θέμα αν και πώς μπορούμε να περιορίσουμε τα μη αναγκαία ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς ανέφερε από την πλευρά του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει τα πάντα για να κρατήσει ανοιχτά τα σύνορα εντός Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της επιβολής lockdown σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, κατά τη χθεσινή Τηλεδιάσκεψη Κορυφής της Ε.Ε. με αντικείμενο την πανδημία του κορωνοϊού.

Για «σφοδρή κρίση» που «δοκιμάζει όλους τους πολίτες της Ευρώπης» μίλησε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή