Αναβολή στη δίκη Μαρκλ κατά Mail on Sunday

Αναβολή στη δίκη Μαρκλ κατά Mail on Sunday

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για απόρρητους λόγους αναβλήθηκε, χθες, η εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει η δούκισσα του Σάσεξ Μέγκαν Μαρκλ εναντίον του εκδότη της εφημερίδας ταμπλόιντ Mail on Sunday. Οπως ανακοίνωσε ο σερ Μαρκ Ουάρμπι, ο δικαστής που χειρίζεται την υπόθεση, η αναβολή χορηγήθηκε σε δικαστική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων της δούκισσας, που επικαλέστηκαν «απόρρητους λόγους». 

Η Μέγκαν Μαρκλ είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του βρετανικού ταμπλόιντ για παραβίαση του ιδιωτικού της βίου και των πνευματικών της δικαιωμάτων, εξαιτίας της δημοσίευσης μιας επιστολής της προς τον πατέρα της. Ειδικότερα, η δούκισσα του Σάσεξ στράφηκε δικαστικά εναντίον των Associated Newspapers, που εκδίδουν τις εφημερίδες Mail on Sunday, Daily Mail και την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Mail Online, επειδή είχαν δημοσιεύσει τον Φεβρουάριο του 2019 πέντε άρθρα στα οποία αναπαρήγαγαν τμήματα της επιστολής της προς τον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ. 

Ο εκδότης δεν αντιτάχθηκε στο αίτημα της Μέγκαν για αναβολή, αλλά ζήτησε από το δικαστήριο να λάβει υπόψη την κατάσταση του Τόμας Μαρκλ, ο οποίος είναι «ηλικιωμένος και ασθενής», αλλά επιθυμεί να προχωρήσει η διαδικασία και να καταθέσει σε αυτήν. Στο αίτημα της αναβολής η Μέγκαν ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η ακροαματική διαδικασία πριν από τη 15η Οκτωβρίου της επόμενης χρονιάς, γεγονός που σημαίνει ότι η ακροαματική διαδικασία που είχε προγραμματιστεί για τις 11 Ιανουαρίου του 2021 ματαιώνεται και θα επαναπροσδιοριστεί νέα δικάσιμος για το ερχόμενο φθινόπωρο.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία, ο σερ Μαρκ Ουάρμπι απέρριψε ένα δεύτερο αίτημα της Μέγκαν Μαρκλ, με το οποίο ζητούσε να της επιτραπεί να εφεσιβάλει απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο εκδότης της Mail On Synday μπορεί να στηρίξει τις θέσεις του στη βιογραφία του ζεύγους των δουκών του Σάσεξ, που κυκλοφόρησε πρόσφατα υπό τον τίτλο «Βρίσκοντας την ελευθερία». Κατά την ακροαματική διαδικασία, τον Σεπτέμβριο, ο εκδότης των εφημερίδων είχε ισχυριστεί ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν είχαν συνεργαστεί με τους συγγραφείς της βιογραφίας τους, κάτι που οι ίδιοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά, ενώ οι δικηγόροι τους τη χαρακτήρισαν «θεωρία συνωμοσίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή