Στο στόχαστρο Ρώσων χάκερ λογαριασμοί των Δημοκρατικών

Στο στόχαστρο Ρώσων χάκερ λογαριασμοί των Δημοκρατικών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος Ρώσων χάκερ έγιναν λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανήκουν σε μέλη του Δημοκρατικού κόμματος σε Καλιφόρνια και Ιντιάνα, καθώς και τα e-mails ινστιτούτων οικονομικών μελετών σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για τους ίδιους χάκερ που είχαν κατηγορηθεί για ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016, όπως αναφέρει το Reuters σε αποκλειστικό του δημοσίευμα.

Οι απόπειρες παραβίασης προσωπικών δεδομένων εντοπίσθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού από τη Microsoft. Φερόμενοι ως υπεύθυνοι για τις κυβερνοεπιθέσεις είναι μια ομάδα Ρώσων χάκερ, γνωστών ως «Fancy Bear». Η δραστηριότητά τους δείχνει ότι οι ρωσικές υπηρεσίες μυστικών πληροφοριών έχουν θέσει στο στόχαστρο τις ΗΠΑ, εν όψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. 

Μεταξύ των στόχων και το Κέντρο Αμερικανικής Προόδου και το αμερικανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Η οργάνωση Fancy Bear ελέγχεται από την υπηρεσία στρατιωτικών μυστικών πληροφοριών της Ρωσίας και είναι υπεύθυνη για τις επιθέσεις στους λογαριασμούς μελών του επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016, όπως αναφέρει και έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Στο στόχαστρο των χάκερ βρέθηκαν και λογαριασμοί e-mail των Δημοκρατικών σε Ιντιάνα και Καλιφόρνια, δείχ γεγονός που καταδεικνύει ότι οι Ρώσοι απλώνουν τα δίχτυα τους, σημειώνει ο Ντον Σμιθ της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Secureworks.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή