Ρεκόρ συμμετοχής στις αμερικανικές εκλογές

Ρεκόρ συμμετοχής στις αμερικανικές εκλογές

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις ημέρες απομένουν μέχρι την τελική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου και ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν ήδη ψηφίσει έχει ξεπεράσει το όριο των 83 εκατομμυρίων και τη συμμετοχή στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και έναν αιώνα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, περισσότεροι από 83,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι έχουν ψηφίσει είτε με επιστολική ψήφο είτε διά ζώσης, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 61% του συνολικού αριθμού ψήφων στις εκλογές του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Elections Project του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Στο Τέξας, μια πολιτεία που παραδοσιακά επικρατούν οι Ρεπουμπλικάνοι και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μικρή διαφορά μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν, περισσότεροι από 9 εκατ. πολίτες έχουν ήδη ψηφίσει, ξεπερνώντας τη συμμετοχή του 2016. Το Τέξας αποτελεί τη δεύτερη πολιτεία, μαζί με τη Χαβάη, όπου η συμμετοχή έχει ήδη υπερβεί την καταμέτρηση των εκλογών του 2016.

Ο μεγάλος αριθμός στις επιστολικές ψήφους συνεπάγεται και δυσκολίες στην καταμέτρηση και την ανάδειξη του νικητή σε αρκετές πολιτείες, όπως η Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν, με αποτέλεσμα να μην είναι σαφές το αποτέλεσμα των εκλογών το βράδυ της Τρίτης.

Εν όψει του τελευταίου Σαββατοκύριακου πριν από την Ημέρα της Κρίσης, Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μεσοδυτικές πολιτείες. Ο Τραμπ έχει προγραμματίσει προεκλογικές ομιλίες σήμερα σε Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και Μινεσότα, ενώ ο Μπάιντεν έχει προγραμματίσει επισκέψεις σε Γουισκόνσιν και Μινεσότα, όπως και στην Άιοβα. Στο επικεντρο της καμπάνιας τους ο κορωνοϊός και το ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Μίσιγκαν και Γουισκόνσιν ήταν τα δύο από τις τρεις βιομηχανικές πολιτείες που ιστορικά εξέλεγαν Δημοκρατικούς, όπως και η Πενσιλβάνια, στις οποίες επικράτησε ο Τραμπ στις εκλογές του 2016.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή